четвъртък, 9 март 2017 г.

Как да направим снимка на екрана (screenshot) на Kindle

Понякога се налага да направите снимка на екрана на Вашия Kindle. Например, за да споделите пасаж от книга с приятел или да докладвате проблем за някоя модификация или приложение (като Читанка за Kindle).

Всички електронни книги на Kindle разполагат с такава възможност, макар и да не очевидно как точно се прави снимката. В тази статия ще разгледаме как става това на различните модели.

Kindle Keyboard (3 и DX)


Натиснете и задръжте бутоните Shift (стрелка нагоре) и Alt. След това, докато все още държите двата бутона, натиснете бутона G. Eкранът ще премигне, което е сигнал, че снимката е готова. Ще я намерите в папката documents.

Kindle 4 и 5


Натиснете бутоните Keyboard и Menu едновременно. Това са двата бутона непосредствено от двете страни на навигационния бутон. Най-лесно е първо да задържите бутона Keyboard и след това бутона Menu. Задръжте бутоните за около 5 секунди, докато премигне екрана. Снимката е готова и ще намерите в папката documents.


Kindle Touch


Натиснете и задръжте Home бутона (единствения бутон под сензорния екран) и след това докоснете екрана на произволно място. Eкранът ще премигне, което е сигнал, че снимката е готова. Ще я намерите в папката documents.

Kindle Basic, Paperwhite, Voyage и други нови модели


Докоснете сензорния екран в два противоположни ъгъла: или горния ляв и долния десен, или горния десен и долния ляв. Eкранът ще премигне, което е сигнал, че снимката е готова. Ще я намерите в папката documents.

Къде е снимката?


Валидно за всички модели е, че след като направите снимката, трябва да свържете устройството към компютър в режим на USB диск. Снимката ще намерите в папката documents на Kindle. Оттам може да я копирате на диска на компютъра и след това да я изпратите по електронна поща, да я публикувате в социалните мрежи и т.н.

Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...